Google възобнови актуализациите на Chrome

От следващата седмица браузърът Chrome отново ще получава актуализации
(снимка: Google Blog)

Миналата седмица Google постави в пауза актуализациите на уеб браузъра Chrome, като отмени пускането на версия 81 с цел да се избегнат нарушения в работата на разработчици, системни администратори и други, които работят от дома си в условия на ограничени ресурси и повишен стрес, поради коронавирус епидемията.

Днес, в публикация в официалния блог на разработчиците на Chrome Browser, интернет компанията съобщава, че е готова да възобнови работата по актуализациите на браузъра. Google пояснява, че от следващата седмица текущата версия 80 на Chrome ще започне да получава актуализации за сигурност.

Версия 81 бе планирана първоначално да излезе на 17 март, но впоследствие Google отложи пускането й за 7 април. Така разработчиците и системните администратори ще имат достатъчно време да се адаптират към новите условия на работа.

Публикуването на Chrome версия 82 бе анулирано изцяло, а планираните функции в тази версия – пренасочени към Chrome 83 и следващи версии. Според новия коригиран график, Chrome 83 се очаква да излезе към средата на май.

Стоян Букович

Стоян Букович

Коментар