Финтех компания се обедини с БЧК в помощ на медиците

Revolut и БЧК обявиха инициатива в подкрепа на медиците на първа линия
(снимка: CC0 Public Domain)

Финтех иноваторът Revolut обяви партньорство с Българския червен кръст (БЧК) по спешен апел в подкрепа на битката с коронавирусната епидемия в страната. Всички дарения към БЧК, направени чрез Revolut, ще бъдат насочени към подкрепа на медици на първа линия за справяне с кризата, както и за закупуване на необходимо медицинско оборудване.

Потребителите на Revolut ще могат да даряват чрез Donations функцията в приложението, която позволява на всички клиенти на услугата да закръглят плащанията си с картa, а закръгленото да дадат за благотворителна дейност. Потребителите също така ще могат извършват периодични или еднократни дарения от апликацията.

Въпреки че настоящият фокус на благотворителната кампания е борбата с коронавирус кризата, Revolut и Български червен кръст установяват дългосрочно партньорство, което ще позволи на финтех потребителите да извършват дарения в подкрепа на различни дейности на благотворителната организация.

Сто процента от даренията на клиентите отиват в полза на БЧК, като Revolut не начислява такси за направени дарения. Няма фиксиран минимален праг на даренията и функционалността може да бъде включена и изключена от потребителите по всяко време, уточниха от компанията.

„През тези бурни времена е обнадеждаващо да видим тази огромна вълна на солидарност и сме сигурни, че нашата общност от щедри потребители ще оцени възможността да дарява и подкрепя засегнатите от кризата с коронавируса”, коментира партньорството Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut.

„В продължение на повече от 140 години сме помагали, правим го и сега, когато сме на прага на огромно предизвикателство. Дълбоко убеден съм, че българският народ ще се обедини, за да наберем финансов ресурс и да се справим в борбата с коронавируса”, каза от своя страна акад. Христо Григоров, председател на БЧК.

Коментар