Куриерът UPS ще използва ново поколение немски дронове

Wingcopter излита и каца вертикално, а във въздуха се трансформира в оптимален вид
(снимка: Sven Hagolani / UPSFF)

UPS Delivery Forward, американският филиал на UPS Flight Forward (UPSFF), обяви, че е сключил споразумение с Wingcopter – немска компания, специализирана в производството на безпилотни летателни апарати (дронове).

Споразумението предвижда разработване на ново поколение безпилотни апарати, предназначени да доставят различни пратки в Съединените щати и други страни, в които куриeрската компания предлага услугите си.

Новите дронове ще могат да излитат и кацат вертикално, но във въздуха те ще се трансформират в по-икономична и високоскоростна конфигурация, оптимална за хоризонтален полет.

С други думи, безпилотните летателни апарати на Wingcopter ще използват принципа на т.нар „конвертоплан”. Немската компания вече има опит в създаването на такъв самолет.

Описаният подход позволява да се увеличат обхватът на полета, скоростта и товароносимостта на превозните средства. В допълнение, повишава се устойчивостта при неблагоприятни метеорологични условия.

Тези предимства ще позволят на UPSFF да разшири приложението на безпилотните апарати, в сравнение с използваните сега модели при доставка на малки пратки в здравеопазването и търговията на дребно.

Коментар