Acronis назначи вицепрезидент за центровете си в ЕМЕА

Кандид Вюест има 20-годишен опит в областта на информационната сигурност
(снимка: Pascal Uehli – www.pascaluehli.com / предоставена от Acronis)

Компанията за киберзащита Acronis назначи Кандид Вюест за вицепрезидент по проучвания в областта на киберзащитата. Той ще отговаря за изследванията на новите тенденции при киберзаплахите и новите методи за защита, с цел подобряване на решенияга за киберзащита, предлагани от компанията.

Кандид Вюест ще бъде технически ръководител на всички оперативни центрове за киберзащита на компанията (Acronis Cyber Protection Operation Centers, CPOC)  в региона Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), ще дефинира и ръководи изследователските проекти, свързани с новите ИТ заплахи, и ще определя стратегията за работа на екипа по сигурността.

В допълнение, той и неговият екип ще извършват анализ на тенденциите, свързани със злонамерен софтуер, генерирайки препоръки към клиентите и екипите за разработка на продукти на Acronis. Новооткритите тенденции ще влияят върху бъдещите характеристики на решенията на компанията.

Под ръководството на Вюест, Acronis ще продължи да разширява функционалностите на продуктите и услугите си, обръщайки се към петте вектора на киберзащита –безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност на всички данни, приложения и системи (SAPAS).

„Вюест ще подпомогне нашия екип със своите компетенции и богат опит в сферата на сигурността. Задълбочените му знания и вътрешното му умение за адекватно разбиране и тълкуване на киберзащитата безспорно ще задвижат нашия бизнес в бъдеще”, коментира назначението основателят и изпълнителен директор на Acronis – Сергей Белоусов.

Кандид Вюест има 20-годишен опит в областта на информационната сигурност. Преди да се присъедини към Acronis, той е бил ръководител на Threat Researcher в екипа на Symantec Security Response, а преди тази роля е анализирал поведението на компютърни вируси за Symantec Anti-Malware Lab в Дъблин.

„Вече е ясно, че традиционните практики за бекъп и сигурност са неефективни срещу днешните заплахи, което означава, че светът се нуждае от съвременна киберзащита”, казва Кандид Вюест.

Той е земал и ключови позиции в Global Security Analyzing Lab на IBM Research в Рюшликон, Швейцария. Има магистърска степен по компютърни науки от Swiss Federal Institute of Technology (ETH) и е съветник по сигурността на федералното правителство по киберзащита на критична инфраструктура на Швейцария, член на Defcon Switzerland Board и организатор на Area41 Conference.

Коментар