Спиди Нет и Макс Телеком със съвместна услуга




Двойно резервиран широколентов достъп до интернет ще предложат софийският провайдер Спиди Нет и WiMAX операторът Макс Телеком, в рамките на обявено днес партньорство.

Съвместната услуга Speedy Max включва високоскоростен фиксиран интернет през оптичната инфраструктура на Спиди Нет, съчетан с мобилността на безжичната мрежа на Макс Телеком.

Цената на пакета е по-ниска отколкото при закупуване на двете услуги поотделно, съобщиха от Спиди Нет.

Освен два независими канала за широколентов достъп до интернет, съвместната оферта включва още стационарен телефон от Спиди Нет, както и услугите приоритетизация на интернет трафика, VoIP, видео или игри в мрежа, система за разпознаване на потребителите на база username/password, работеща по протокола PPPoE, и др.

На практика услугата Speedy Max е и цялостно предложение от типа „мобилен офис“. Тя позволява на потребителите, снабдени с лаптоп и WiMAX модем, да използват отвсякъде своя служебен телефон, както и да осъществяват сигурна връзка до корпоративни приложения от рода на електронна поща, CRM или ERP система, BI решения и др.

Стандартът за безжичен широколентов достъп WiMAX (IEEE 802.16) позволява високоскоростен мобилен пренос на глас, видео и данни. Той се сочи като една от ключовите 4G технологии и вече се доказва като качествена алтернатива на т.нар. „последна миля“ за абонатите на традиционни комуникационни услуги.

„WiMAX стандартът, както и използваната от Спиди Нет технология Fiber-to-the-Building са сред най-бързо развиващите се комуникационни технологии в света и десетки оператори вече са базирали на тях своите широколентови услуги”, посочи Страхил Иванов, изпълнителен директор на Спиди Нет.

Коментар