UserGate Proxy & Firewall 5.1 идва с подобрено филтриране




Компанията Entensys, специализирана в софтуера за сигурност в интернет и управление на мрежи, пусна осъвременена версия на продукта си UserGate Proxy и Firewall 5.1. Едно от най-значимите подобрения е филтрирането на трафика с помощта на UserGate Proxy, съобщи доставчикът на продукта в България – Бизнес Софтуер Дистрибутор.

UserGate определя какъв тип данни се съдържа в отговора на уеб сървъра: аудио, видео, изображение или документ от MS Word, Excel и др. UserGate сървърът анализира ресурсите, които се прехвърлят чрез HTTP, и в зависимост от правилата за управление на трафика позволява или блокира предаването на данните.

С тази характеристика потребителите могат да контролира зареждането на флаш банери или изображения, да изключват Java Scripts и да предотвратяват прехвърлянето на определени типове документи на клиентски машини.

Осъвремененият модул UserGate DNS сега поддържа MX, PTR и нерекурсивни заявки. Тези видове заявки са най-важни за мейл сървърите, разположени в локална мрежа, и определянето на домейн име, базирано на IP адрес.

Функционалността на отдалечената администрация е значително разширена. Функцията за рестартиране на сървъра UserGate е добавена към конзолата за управление за връзка с отдалечения сървър UserGate.

Сред другите подобрения е модифицираният алгоритъм за DNS заявки, когато няколко DNS сървъра се задават в настройките на UserGate. В този случай UserGate се обръща към DNS сървърите според тяхното време за реакция. Ако някой DNS сървър се забави при отговора си, UserGate автоматично ще извърши заявка към всички други DNS сървъри.

Модулът UserGate Statistics сега може да експортира статистически доклади във формат OpenOffice Calc. Освен това, уеб статистиката на UserGate вече съдържа подробна SIP статистики за всеки потребител.

Точно филтриране на ресурсите и пълен контрол на достъпа до интернет се постига чрез техники за уеб категоризиране и уеб филтриране. Базите данни BrightCloud Service и BrightCloud Master, включени в UserGate, са значително осъвременени.

Интерфейсът на програмата също така е значително подобрен, включително с поддръжка за Unicode. Допълнително, новата версия на UserGate предлага интерфейси на още езици, сред които немски, френски и японски. Езикът на интерфейса се избира първоначално по време на инсталацията и може лесно да бъде променен по всяко време.

Официална страница: UserGate Proxy & Firewall 5.1

Коментар