Xvirus Anti-Malware – открива и елиминира вируси

Xvirus Anti-Malware предлага няколко щита за защита от малуер

Програмата Xvirus Anti-Malware, известна доскоро като Xvirus Personal Guard, предпазва компютъра и мрежата от спайуер, адуер, троянци и други форми на малуер, които идват като заплаха от различни източници.

Както повечето други антивируси, Xvirus Anti-Malware поддържа няколко режима на сканиране за вируси и инфекции – бързо (за критични области), пълно (цялата система) и избирателно, при което потребителят задава специфични файлове и папки за проверка.

Откритите инфектирани файлове се изолират от системата, като се поставят в карантина. След анализ, потребителят може да ги премахне или възстанови на оригиналните им места, ако алармата е фалшива.

Предвидена е възможност за съставяне на бели списъци от файлове, така че да не се сканират в бъдеще. Програмата поддържа също подробен лог файл, където потребителят може да проверява цялата активност (историята), вкл. точния път на всеки идентифициран с малуер файл.

Xvirus Anti-Malware предлага няколко предпазни щита за файловете, системата и мрежата и периодично обновява базата данни. Всеки щит може да се активира и деактивира самостоятелно.

Потребителят може да настрои скенера да проверява само изпълними файлове, като изключи всеки други тип файлове, да спре генерирането на логове, да проверява само големите файлове, наред с редица други настройки.

Даунлоуд: Xvirus Anti-Malware

Коментар