VoodooShield – осигурява защита от нежелани файлове

VoodooShield автоматично създава „бял” списък с всички надеждни файлове и програми
(екранна снимка: VoodooShield)

VoodooShield е една от тези програми за сигурност, които предлагат надеждна защита срещу вируси, зловредни софтуери и други подобни заплахи. Инструмент, който ви позволява да блокирате ненадеждни програми или файлове, както и да създавате доверен списък.

Това е приложение, което използва различен подход за защита от вируси. Не може да премахва заразени файлове, но може да блокира отварянето им и да защити компютъра ви от заразяване. В системата са вградени смарт функции, чрез които автоматично се създава „бял” списък, в който се намират всички надеждни файлове и програми.

След като създаде белия списък, VoodooShield може да блокира стартирането на друг софтуер. С други думи, може да направите списък с разрешени програми и да настроите компютъра си да изпълнява само определен софтуер. Ако прецените, че сте сгрешили с блокирането на дадена програма, винаги може да я добавите през защитната стена.

VoodooShield е програма, която се съобразява с предпочитанията на потребителя
(екранна снимка: VoodooShield)б

VoodooShield е проектирана да работи постоянно във фонов режим и се вижда като малка икона във вид на щит на работния плот. Щитът показва дали VoodooShield е активна или не: червен, когато защитата е изключена, и син, когато е включена.

Освен това плъзгането и пускането на който и да е файл върху щита кара системата автоматично да сканира за злонамерен софтуер. Ако файлът бъде блокиран, той автоматично се качва за подробен анализ в „черен” списък, намиращ се в облака.



В заключение, VoodooShield е програма, която се съобразява с предпочитанията на потребителя, когато става въпрос за доверие към различни файлове и софтуерни приложения.

Даунлод: VoodooShield

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар