Все повече расте търсенето на виртуални офиси

Постоянно нараства броят на фирмите, които предоставят на служителите си Blackberry устройства и преносими компютри. Целта е да намалят времето им, прекарано в офисите, и така да снижат разходите за недвижими имоти, съобщи Регус Груп, доставчик на виртуални офиси.

Броят на договорите за виртуални офиси се увеличава, в резултат на тази корпоративна тенденция, посочиха от компанията.

„В тези трудни икономически времена работодателите се възползват от гъвкави решения по отношение на работните места, като част от тяхната бизнес стратегия”, каза изпълнителният директор на Регус Груп – Марк Диксън.

„Компаниите са създали нова група мобилни служители, на които не им е необходим целодневен офис, а професионална обстановка, и които са на разположение за изпълнение на определени задачи”, допълни Диксън.

За да развият тази практика, работодателите помагат на служителите си да подготвят офиси в домовете си. Те им осигуряват виртуални пространства, които да използват вместо да пътуват до централния офис. В резултат, компаниите успяват да намалят разходите си за скъпо работно пространство, а служителите спестяват значително от пътуване до офиса и, от друга страна, повишават своята продуктивност.

Като допълнение към основната, но все пак необходима офис техника като факс и копирни машини, потребителите на Регус „Виртуален Офис” имат достъп до еднодневни офиси, зали за срещи, бизнес салони и студия за конферентна видеовръзка.

Изчисленията на Регус показват, че компаниите могат да спестят до 60-80% от разходите си за недвижими имоти чрез въвеждане на стратегии за гъвкаво работно място.

Виртуалните офиси са подходящи и за бизнеси, които тестват нови пазари, без да правят допълнителни разходи или да поемат рискове.

Коментар