Personal Finance – помощник за личните финанси

Personal Finance следи всички операции, свързани с една или няколко банкови сметки
(екранна снимка: Personal Finance)

Управлението на личните финанси винаги е било важна задача, която на моменти може да изглежда доста изтощителна. За улеснение са създадени програми като Personal Finance, която позволява на потребителите да следят всички дебитни и кредитни операции, свързани с един или няколко акаунта.

Инструментът може да следи всички операции, свързани с една или няколко банкови сметки. Това е една от силните страни на приложението, тъй като потребителите са свободни да създават повече от един акаунт. Освен че позволява на цели семейства да управляват своите финанси, програмата поддържа преводи между сметки.

Както при повечето подобни услуги, трябва да се зададе начална стойност на банковата сметка и след това всички дебитни и кредитни транзакции се свързват, за да се получат месечни, седмични или дневни стойности на сметката.

Трябва да се отбележи, че Personal Finance може да импортира финансови данни от всякакъв тип файлове. На практика обаче входните документи трябва да имат определено оформление, за да са съвместими с програмата, а препоръчителният формат за операциите по импортиране е OFX.

Който и метод да бъде избран, след като данните се заредят в инструмента, могат да се генерират статистики. Те позволяват на потребителите да виждат информационни таблици относно баланса и получателите на пари, както и таблици с датите на всички записани транзакции.

В заключение, Personal Finance e практично средство за всеки, който търси решение за управлението на своите лични и семейни финанси.

Даунлоуд: Personal Finance

Коментар