Apple скъса от критики нетбука

Нетбук компютрите са недоразумение. Макар и да не казва буквално точно това, Apple скъсва от критики новия клас мини лаптопи, които вече присъстват в продуктовата гама на всеки РС доставчик.
Когато погледна какво се предлага в сектора на нетбуците, виждам умалена клавиатура, ужасен софтуер, остарели компоненти и много малки екрани”, казва заместникът на Стив Джобс – Тим Кук, цитиран от Silicon Alley Insider.
Никога няма да дадем името Mac на такъв компютър, категоричен е мениджърът, който в момента ръководи Apple. Не се интересуваме от този сегмент на пазара и сме уверени, че и потребителите не се интересуват, е заявил Кук по време на пресконференция за финансовите резултати на Apple през последното тримесечие.
Потребителите, които искат малък компютър за преглеждане на електронна поща и уеб, могат да си купят iPod touch или iPhone, смятат в Apple.
Да се нарече нетбукът персонален компютър е преувеличено, като целта е да се вдигнат продажбите, казва още Кук.
Думите на мениджъра разсейват слуховете, че Apple ще пусне нетбук в класическия му вид. Радица източничи в последните месеци твърдят, че компанията подготвя устройство с 10-инчов сензорен екран – но дали това ще бъде отговорът на Apple на нетбук тенденцията?

по темата: „Apple скъса от критики нетбука”

добавете коментар...

  1. grigoo

    Потребителите, които искат малък компютър за преглеждане на електронна поща и уеб, могат да си купят iPod touch или iPhone, смятат в Apple. – хахахха ебаси глупостта, да си купя смотания iPhone със супер малък екран и на двойна цена вместо един асус иии 10 ли? Тия пак се изказват неподготвени! Не могат да произведат конкурентно способен нетбук (под 1000$) и само се фантазират.

Коментар