Екран “три в едно” за удобство и икономия

Иновационен екран за лаптопи разработва компанията Pixel Qi. Дисплеят има три работни режима – черно-бял, цветен LCD TV и електронна книга.
Когато не се нуждаят от качествени изображения, потребителите могат да активират черно-белия режим, за да пестят енергия, респ. да увеличат времето за автономна работа на мобилния компютър.
При мултимедийни приложения и разглеждане на снимки се включва цветният режим. А когато потребителят чете продължително текстове на компютъра, най-подходящ е режимът електронна книга.
Pixel Qi ще достави пробни образци от своя нов екран през следващия месец. Масовото производство е планирано да започне през лятото на настоящата година.
Цената на дисплея, известен засега като 3Qi, все още не е обявена, нито са достъпни снимки на иновационния продукт.
Компанията Pixel Qi е основана от бившия технически директор на проекта Лаптоп за всяко дете (OLPC) – г-жа Мери Лу Джепсен. Тя е участвала в разработката на дисплеите за евтиния лаптоп XO, които са известни със своята икономичност и добра читаемост дори и на слънчева светлина.
Идеалният дисплей е този, който комуникира директно с дънната платка. Представете си екрана като чип на дънната платка – той ще консумира много малко енергия, ще удължи живота на батерията и ще предложи по-добро визуално преживяване, казва Мери Лу пред СNET News. Нейната компания, Pixel Qi, работи именно в тази посока.

Коментар