Acer Predator Triton 500 – мечта за геймъри и професионалисти

Predator Triton 500 съчетава мощ, красота и и иновации
(снимка: Acer)

Новите геймърски лаптопи Predator Triton 500 и Nitro 5 на Acer идват с подобрения в топлинната ефективност, 10-то поколение процесори Intel Core и графични ускорители Nvidia GeForce RTX Super и GTX.

Едно от най-важните подобрения в двата лаптопа е термичната технология, която охлажда идеално машините, така че геймърите могат да се наслаждават изцяло на увеличената производителност, осигурена от новите процесори, подчертаха от Acer.

Predator Triton 500 – висока производителност и качествено охлаждане 

Оборудван с най-новия процесор Intel Core от десето поколение за лаптопи с висока производителност и с графични процесори Nvidia GeForce RTX 2080 Super или 2070 Super с Max-Q дизайн, Predator Triton 500 е в състояние да се справи и с най-трудните предизвикателства. Поддържането на тази мощност до 7,5 часа, благодарение на дългия живот на батерията, прави лаптопа отличен избор за работещите професионалисти, както и за игри.

Водещият в индустрията 300-херцов IPS панел с 3 ms време на реакция с функция за подсилване (Overdrive) показва всички действия в плавни и ясни детайли, покривайки 100% от цветова гама sRGB и поддържайки широк ъгъл на гледане. Технологията Nvidia G-Sync премахва накъсването и минимизира забавянето.

Predator Triton 500 се предлага с безжичен контролер Killer Wi-Fi 6 AX1650i, Ethernet контролер E3100G и Control Center 2.0 с цел повишаване качеството на мрежовата връзка до нови нива, гарантирайки, че приложенията, за които скоростта е критична, ще получат честотна лента с приоритет.

Цялата тази мощност е опакована в тънко 17,9 мм и леко 2,1 кг изцяло метално шаси, което се отличава с тесни рамки и съотношение на екрана към тялото 81%. Лаптопът има до 32 GB DDR4 памет и до 2 TB NVMe RAID 0 SSD устройство за съхранение.

Vortex Flow: специално разработена технология за охлаждане

Predator Triton 500 се отличава с технология Vortex Flow на Acer – нов дизайн, включващ 3 специално разработени вентилатора, разположени стратегически в шасито и работещи в тандем за допълнително увеличаване на въздушния поток, като същевременно подобно решение намалява шума.

Predator Triton 500 е опакован в тънко 17,9 мм и леко 2,1 кг изцяло метално шаси
(снимка: Acer)

Всичко това е допълнително подобрено от технологията CoolBoost, която повишава скоростта на вентилатора с цел постигане на по-добра производителност. Геймърите могат да наблюдават температурата на машината и да регулират скоростта на вентилатора чрез потребителския интерфейс PredatorSense.

Иновативната система за охлаждане на лаптопа разполага също така с изцяло метален AeroBlade 3D вентилатор от 4-то поколение, специално проектиран за увеличаване на въздушния поток и намаляване на шума.

Назъбените ръбове, крилцата и извитите перки позволяват увеличение на въздушния поток до 45%.  Добавяйки 5 топлинни тръби към микса, 2020 Predator Triton 500 постига с 33% по-добра топлинна ефективност, в сравнение с неговия предшественик от 2019 г.

Acer Nitro 5 – 10-то поколение Core i7 и иновативни термични решения

Acer Nitro 5 се възползва от мощта на 10-то поколение Intel Core i7 процесор на 5GHz и графичните възможности на GeForce RTX 2060 или най-новите GeForce GTX 1650Ti и 1650. Моделът се предлага с до два M.2 PCle SSD диска и 1TB HDD за съхранение, както и с до 32GB DD4R4 RAM в два DIMM слота с възможност за надграждане от потребителя.

Acer Nitro 5 се възползва от мощта на 10-то поколение Intel Core i7 процесор
(снимка: Acer)

Геймърите специално ще оценят значително подобрените визуални възможности на модел 2020 с наличния 15,6-инчов FHD IPS дисплей. Моделите на 144Hz или 120Hz честота на обновяване и 3 ms време на реакция позволяват игра без размазване, която оживява на панела със 72% NTSC и 300 нита яркост.

Acer Nitro 5 идва с няколко иновативни термични решения с цел увеличаване ефективността на охлаждане дори при големи натоварвания. Той се отличава с двойна вентилаторна система, която се възползва от стратегически позиционираните отвори за извеждане на топлия въздух и за вкарване на студен и 4-те вентилационни отвора за постигане на общо 25% подобрение в топлинната ефективност в сравнение с модела от 2019 г.

Всичко това е допълнително оптимизирано от технологията CoolBoost, която може да увеличи скоростта на вентилатора с 10% и охлаждането на централния/графичния процесор с 9%.

Геймърите ще оценят подобрените визуални възможности с 15,6-инчовия FHD IPS дисплей
(снимка: Acer)

Новите за тази година модули Intel Wi-Fi 6 AX201 (802.11ax) и Killer Ethernet E2600 увеличават стабилността и производителността на мрежата, което позволява на геймърите изцяло да се възползват от посочените топлинни подобрения.

Двата нови лаптопа на Acer вече се предлагат в търговската мрежа в България от партньорите на компанията. Цените на Predator Triton 500 започват от 5199 лв. (с ДСС).

Коментари по темата: „Acer Predator Triton 500 – мечта за геймъри и професионалисти”

добавете коментар...

  1. Станчев

    Любопитен съм с колко ватови захранващи адаптери са и колко тежат те?

Коментар