Prestigio Click&Touch – съчетава клавиатура, тъчпад и мишка

Клавиатурата-тъчпад e идеално съчетание на форма и функционалност
(снимка: Prestigio)

Уникалната клавиатура-тъчпад Click&Touch, представена по-рано тази година от Prestigio, спечели 4 награди Red Dot Design Awards 2020, съобщиха от дистрибутора Асбис България.

Дизайнът на мултимедийната клавиатура е признат за най-добър в 4 номинации:

  • Компютърни и информационни технологии;
  • ТВ и домашни развлечения;
  • Смарт продукти (в категории ТВ и домашни развлечения);
  • Иновативни продукти (в категория Компютърни и информационни технологии).

Успехът е обусловен от това, что Click&Touch предоставя принципно нов, удобен начин за въвеждане на информация и променя стереотипа на работа с днешните клавиатури и тъчпадове, които са две различни устройства.

Click&Touch обединява възможности на клавиатура, тъчпад и мишка, като обезпечава автоматичен преход от набор на текст към управление на курсор. Мултимедийната клавиатура има функция за умно свързване, разбира в какъв режим работи потребителят и автоматично превключва между режимите.

Иновативното устройство на Prestigio позволява по-бърза работа, особено когато се изисква едновременно използване на клавиатура и мишка.

Prestigio Click&Touch опростява работата, когато се нуждаем едновременно клавиатура и мишка
(снимка: Prestigio)

Да си представим, че докато потребителят пише важно писмо, му звънят по Skype. За да откаже обаждането с мишката или тъчпада, той трябва да си премести ръката, да придвижи курсора, да натисне бутона за отказване на повикването, да избере прозореца за съобщения и т.н. Докато с помощта на Click&Touch може просто да отклони ненужния диалог с един жест.

При гледане на видео, клавиатурата позволява също промяна на силата на звука, превъртане на клипа или филма чрез плъзгане наляво и надясно по повърхността на клавишите от най-горния ред.

Клавиатурата-тъчпад е създадена по технология Touch on Keys на компанията Clevetura и се явява идеално съчетание на форма и функционалност. Този технически сложен и визуално привлекателен продукт опростява управлението на смарт телевизори, компютри, интерактивни панели, игрови конзоли, таблети и смартфони.

Към Click&Touch могат да се свържат до 5 устройства едновременно чрез Bluetooth, Type-C и USB приемник, без да се инсталира допълнителен софтуер. Настройката и управлението на функцията на клавиатурата се осъществява чрез мобилно приложение Clevetura App, достъпно в онлайн магазините Google Play и App  Store.

Коментар