TOSHIBA продава най-много твърди дискове за потребителска електроника

TOSHIBA продава най-много твърди дискове за потребителска електроника
Анализаторите сочат водещо място на Toshiba в този сегмент за Q4-2005
23/03/2006АСБИС България
Поделението на Toshiba за производство и продажба на устройства за съхранение на данни (Toshiba Storage Device Division – SDD) надмина всички останали доставчици на твърди дискове за потребителската електроника през 4-тото тримесечие на 2005 г., твърди изследване на IDC. Водещата роля на компанията се потвърждава за 2-ро поредно тримесечие.
Всички продукти в гамата 2,5-, 1,8- и 0,85-инчови дискове са ключови компоненти за популярни домашни приложения и вграждане в автомобили. Според IDC, през Q4-05  Toshiba е произвела 31% от всички HDD доставени запотребителската електроника, и впечатляващите 50%  в мобилната категория, която обхваща всички 2,5’, 1,8”, 1” и 0,85” дискове.
“Да разполагаш с точното решение за съхранение на информацията е ключов момент за развитието на пазара на потребителската електроника, каза Скот Маккейб, вицепрезидент на Toshiba SDD. “-Днес хората искат да носят със себе си големи обеми дигитално съдържание. Водещата роля на компанията в 1,8” HDD категория, заедно с нови технологии като перпендикулярния запис, ни помогнаха да доставим устройства с висок капацитет във всички мобилни дискове. Ние имаме силни позиции във всички мобилни формати – от 2,5-инчовата фамилия до миниатюрните 0,85” HDD, които през 2007 г. ще предложат капацитет до 10GB.”
Toshiba доставя твърди дискове за популярни сегменти на потребителската електроника като преносими РС, потративни GPS навигационни системи, дигитални аудио-плейъри, портативни видеоплейъри и системи за вграждане в автомобили. Благодарение на водещата позиция на компанията в перпендикулярния магнитен запис, (PMR), Toshiba продължава да предлага на дизайнерите на мобилни джаджи нови възможности с висок капацитет и малък форм-фактор. Наскоро компанията започна да доставя 80-гигабайтов 1,8” диск на базата на PMR. Toshiba е световен лидер при дисковете за автомобили, доставяйки над 80% от устройствата за вграждане в коли. Фирмата обяви наскоро 5-то поколение HDD „автомобилен клас” с капацитет 40GB и подобрени температурни спецификации – от -30 до +85 градуса Целзий.
“Потребителите все повече търсят преносими средства за съхранение на данни, и 79-процентното увеличение на продажбите на мобилни дискове през 2005 г. спрямо 2004 г. е сериозно доказателство за тази динамика,” каза Джон Райднинг, мениджър изследвания на пазара на твърди дискове в IDC. “-Според нас, този ръст се дължи на комбинацията от иновационен дизайн и ефективното интегриране на HDD технологиите в потребителски устройства,” допълни той.
Информация за наличните у нас устройства за съхранение на данни от Toshiba можете да получите от официалния дистрибутор АСБИС България, или чрез www.asbis.bg. 

Коментар