Motorola razr – първият смартфон само с еSIM

Motorola razr съчетава класически дизайн и модерни технологии като eSIM
(снимка: Motorola)

Motorola razr, съчетаващ в себе си класически дизайн и нови технологии, е първият в света и единствен към момента смартфон, който няма  физически слот за SIM карта, съобщиха от компанията.

Моделът идва с новия формат еSIM („embedded” SIM), който представлява вграден в телефона чип, съдържащ цялата информация. Той може да бъде препрограмиран да използва оператор по желание, само с едно обаждане, без да се налага лично присъствие на потребителя.

На практика телефонът е отключен към всички оператори, поддържащи стандарта eSIM, който носи няколко основни ползи:

Първо: не е необходим физически носител, което означава, че се пести време в офисите на мобилните оператори при проблем с картата, по- лесно става смяната на планове, по-бързо е превключването между различни услуги.

Второ: еSIM е в пъти по-малка от нано-SIM картата и по-надеждна, което означава повече място в телефоните – за памет, по-издръжливи батерии или за целите на сгъваемия дизайн. Не само телефоните, но и всички устройства и аксесоари могат да бъдат по-малки, по-елегантни или с всевъзможни форми.

Трето: Можем да избираме с кого и по-какъв начин да се свързваме. Можем да разделяме гласови услуги от мобилни данни. Например, искаме да използваме разговорите през един план, заради гласовата услуга, но и втори план с мобилни данни, защото условията са по-добри или 5G мрежата e с по-голямо покритие.

Смартфонът с еSIM ще донесе ползи за потребители, които използват повече от един номер, за бизнес пътуващите, за да не сменят SIM карти в чужбина, за пътешествениците и всички останали, които искат по-удобни мобилни технологии.

Коментари по темата: „Motorola razr – първият смартфон само с еSIM”

добавете коментар...

  1. Станчев

    Единственото голямо предимство на този телефон, е че може да се носи в джоба. Но, цената му не е по всеки джоб…

Коментар