ITD Network пусна интерактивна телевизия за домашни клиенти

ITD Network започва да предлага цифрова интерактивна телевизия за домашни потребители. Услугата ще се предоставя през мрежа, базирана на технологията “оптика до дома по директно влакно”, която операторът изгражда от средата на миналата година, в градовете Пловдив и Велико Търново.

В партньорство с Вестител.БГ, ITD Network ще предложи пакет от над 70 телевизионни програми, както и допълнителни пакети от платени програми, като се очаква пускане и на телевизия с висока резолюция (HDTV).

Цифровата телевия ще се предоставя в троен пакет, заедно с оптичен интернет и телефон с безплатни минути, под познатото до момента име CooolBox, както и като единична услуга под името Coool TV.

До средата на юни операторът ще предлага възможността „Пробвай преди да купиш” за всички потребители, които искат да тестват услугата.

„Работим с един от малкото легални и надеждни доставчици в България и сме наясно, че телевизията, която пускаме в момента, е далеч от това, което ще бъде след няколко месеца. Постепенно ще добавяме всички функционалности към Coool TV”, заяви Николай Величков, технически директор на ITD Network.

По-рано този месец цифрова интерактивна телевизия пусна и столичният интернет доставчик и телеком оператор Спиди Нет.

И двете компании твърдят, че технологиите, които използват при изграждане на оптичните мрежи, са единствени по рода си в България.

Коментар