Xiaomi сглобява напълно автоматично 98″ телевизор

98-инчовият гигант има резолюция 4K и 85-процентово покритие на NTSC
(снимка: Xiaomi)

Тази седмица в Китай започнаха продажбите на огромния смарт телевизор на Xiaomi със 98-инчов екран – Redmi Smart MAX TV 98. Компанията разпространи видео, което показва как телевизорът се сглобява напълно автоматично, с помощта на роботи.

Поради огромните размери на Redmi Smart MAX TV 98, необходимото пространство за сглобяване на телевизора е около 10 пъти по-голямо, в сравнение с това за конвенционалните телевизори, както се вижда от видео, публикувано от Gizmochina.

Самата производствена линия се характеризира с повишена сложност и редица подобрения, което се налага от стремежа на Xiaomi да сглоби телевизора напълно автоматично, без да използва човешки труд.

98-инчовият гигант има резолюция 4K, както и 85-процентово покритие на цветовото пространство NTSC. Динамичният контраст на телевизора също е изключително висок – 140 000: 1.

Огромният смарт телевизор на Xiaomi се произвежда без човешки труд
(снимка: Xiaomi видео)

Друга характерна черта на модела е, че той е на практика без рамка – екранът заема 98,8% от предния панел на телевизора. Що се отнася до цената, Redmi Smart MAX TV 98 струва около 2825 долара на пазара в Китай.

Коментари по темата: „Xiaomi сглобява напълно автоматично 98″ телевизор”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    има линк, влез в gizmochina и ще го видиш

  2. ха

    Само не схванах къде е въпросното видео.

Коментар