Amazon наема още 75 000 служители

Социалната изолация покачи рязко поръчките към онлайн търговеца Amazon
(снимка: Amazon)

Amazon, най-големият онлайн търговец на дребно, заяви, че наема още 75 000 души – от работници в складове до шофьори, тъй като хората, изолирани вкъщи заради пандемията, правят все повече и повече поръчки.

Преди месец компанията обяви, че ще отдели повече от 350 милиона долара за увеличаване на заплатите на работниците и наемане на допълнителни 100 000 души.

Вчера онлайн магазинът съобщи, че този план вече е изпълнен и 100 хиляди нови служители вече работят на територията на САЩ. Сега компанията е в процес на наемане на допълнителни 75 000 работници, така че заинтересованите могат да кандидатстват.

Много хора в момента изпитват икономически трудности, тъй като работните места в сфери като хотелиерство, ресторантьорство и пътувания се свиват, поради кризата. Amazon приканва хората, които са останали без работа, да се присъединят към компанията, докато ситуацията се нормализира, гласи официалното изявление.

Според новите изчисления на компанията, привличането на допълнителни служители и временното увеличаване на заплатите вероятно ще струва на Amazon не 350 милиона долара, а повече от 500 милиона.

Междувременно Amazon съобщи, че е въвела по-строги санитарни мерки в своите съоръжения, включително почистване и реорганизация на стаите за почивки, за да осигури социална дистанция.

Коментар