Apple Watch ще се грижи и за психичното ни здраве

Потребителите на Apple Watch ще получават известия и за панически атаки
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple разработва нови възможности за своя смарт часовник, загрижена за психичното здраве на клиентите си. В бъдеще Appe Watch ще предупреждава потребителите за панически атаки, разкриват специализирани издания.

Новата функция ще включва елементи на изкуствен интелект, както и пулсов оксиметър, който се използва за неинвазивно измерване на нивото на насищане с кислород в капилярната кръв, съобщи EverythingApplePro.

Според неофициални информации, специалният сензор би трябвало да дебютира в новия модел Apple Watch Series 6, който се очаква на пазара тази есен. Технологията ще позволи на часовника да определи кога потребителят изпитва стрес или тревожност.

В момента Apple все още изследва възможностите за автоматично откриване на панически атаки и не е напълно сигурно, че новата функция ще е налична в Watch Series 6. Тестването може да отнеме допълнителна година на компанията.

Целта на функцията е да предвиди възможна паническа атака, преди появата й, както и да предупреди потребителя за това, като предложи помощ – например, дихателни упражнения, почивка, ако той шофира, и т.н.

За да подобрят точността на функцията, потребителите ще могат ръчно да въвеждат симптомите си. Това ще позволи на Apple Watch да прогнозира по-добре подобни атаки. Технологията ще поддържа и история на всички открити панически атаки.

Коментар