GFI подобрява уеб филтрирането




Нова версия на софтуера за уеб филтриране GFI WebMonitor 2009 идва с разширена база данни от интернет адреси. Решението покрива над 165 милиона домейна, като така осигурява по-безопасно сърфиране и помага на администраторите да защитят мрежата си от множество заразени сайтове, съобщи Бизнес Софтуер Дистрибутор.

Огромният брой от уеб сайтове, които са заразени с вируси, спайуер и зловреден код, нараства с голяма скорост. Това прави разглеждането на страници в интернет в корпоративна среда риск за сигурността на мрежите, коментира вицепрезидентът на GFI по разработване на продукти – Фил Баусфийлд.

„Компаниите трудно могат да си позволят неконтролируемо разглеждане страници в интернет в работно време. Отделно от високия риск от заразяване с малуер и спайуер, непозволените посещения на неподходящи сайтове могат да доведат до юридически задължения, поради изтегляне на нелегален материал на работни станции на компанията. С GFI WebMonitor 2009 компаниите ще направят голяма стъпка към минимизиране на тези рискове”, добавя Баусфийлд.

Осъвременената база данни WebGrade осигурява широко покритие на домейни в множество страни, вкл. Германия, Италия, Русия, Китай, Испания и др. Базата данни се актуализира постоянно със сайтове, преглеждани от потребителите на GFI WebMonitor.

Новият софтуер изпраща запитване към сървърите на GFI за категоризация на итернет адреси, които не са намерени в локално кешираната база данни. Ако адрес в интернет е намерен и не е категоризиран, той ще бъде обработен и добавен към базата данни.

GFI WebMonitor 2009 идва с два нови отчета. Top Policy Breakers ще позволи на администраторите по-лесно да идентифицират най-големите нарушители на правилата в една организация. Нарушаване на правилата включва както разглеждане в интернет срещу установените норми, така и опит на потребители да изтеглят заразени с малуер файлове.

Вторият отчет дава на администраторите моментен запис на използваната пропускателната способност на канала по категория на сайта.

Още една нова характеристика в GFI WebMonitor 2009 е възможността за наблюдаване и блокиране на съобщенията в MSN. Това помага на администраторите да се справят с рискове от изтичане на данни чрез моментални съобщения, внасяне на малуер, както и загуба на производителност при използване на Live Messenger (MSN).

Коментар