Сгъваемият Huawei Mate Xs идва на цена от 4999 лв.

Huawei Mate Xs е смартфон с два екрана, съответно с диагонали 6,6 инча и 6,38 инча
(снимка: Huawei)

Новият сгъваем смартфон Huawei Mate Xs ще стане достъпен за българските потребители от 21 април в големите вериги за техника и от мобилните оператори, заедно с VIP обслужване за първите купувачи, съобщиха от офиса на компанията у нас. Препоръчителната цена на модела е 4999 лв.

Huawei Mate Xs идва с високопроизводителен и енергоспестяващ чипсет Kirin 990 5G, уникална Leica камера, играеща ролята едновременно на основна и селфи камерa, и усъвършенстван Falcon Wing дизайн. Устройството може да работи и като смартфон, и като таблет, с гладко превключване между двата режима.

В сгънато състояние Huawei Mate Xs е мощен смартфон с два екрана, съответно с диагонали 6,6 инча и 6,38 инча. При разгъване той се превръща в 8-инчов таблет.

Falcon Wing дизайнът включва над 100 взаимосвързани части, работещи в хармония за гладко преминаване между двата режима. За Mate Xs са използвани нови материали, сред които течна сплав с циркониева основа, което прави цялата система на прегъване на 180 градуса много по-издръжлива.

Гъвкавият дисплей също идва с иновативна двуслойна полимерна структура, която осигурява както високо качество на изображението, така и висока степен на издръжливост.

При разгъване, Huawei Mate Xs той се превръща в 8-инчов таблет
(снимка: Huawei)

Huawei Mate Xs включва още специална охлаждаща система Flying Fin, базирана на графен с микроскопични наноканали. Тя е разположена по протежение на цялата повърхност и се огъва с нея за равномерно и ефективно охлаждане.

Моделът е оборудван със SuperSensing Leica Quad Camera, включваща 40MP основна (широкоъгълна, f/1.8), 16 MP ултраширокоъгълна (f/2.2), 8 MP телефото (f/2.4, OIS) и 3D Depth Sensing камера. Като система от камери за всички възможни сценарии, тя поддържа до ISO 204800 за качествени снимки в условия на ниска осветеност.

Huawei Mate Xs коренно променя и селфи преживяването, като позволява на потребителите да използват за него основната четворна Leica камера.

Сгъваемият смартфон работи с новата операционна система EMUI 10.0.1, изградена на базата на отворена Android платформа, която идва с повишено ниво на сигурност и поддръжка на функцията Multi-screen Collaboration, скъсяваща дистанцията между устройствата с Windows и Android.

Иновативното устройство работи и с обновения магазин за приложения Huawei AppGallery.

Първите купувачи на Huawei Mate Xs ще получат и VIP обслужване
(снимка: Huawei)

С покупката на Huawei Mate Xs, неговите собственици получават и VIP пакет за следпродажбено обслужване, който включва и услугата „От врата до врата” – тя покрива безплатен куриер в двете посоки, ако се наложи устройството да бъде изпратено в сервиз, и две безплатни подмени на предпазното фолио на екрана.

Huawei Mate Xs ще се продава у нас на препоръчителна цена от 4999 лв. или със съответните абонаментни планове на мобилните оператори. С него купувачите ще получат и 50GB безплатно пространство в Huawei Cloud за период от 12 месеца.

Коментари по темата: „Сгъваемият Huawei Mate Xs идва на цена от 4999 лв.”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Само днес получавате сгъвайка 8″, в сгънато състояние е 2 гръб-до-гръб 6,6″ смартфона на скромната цена на сериозен геймърски компютър/работна станция с як монитор.

    Човек трябва да е луд да подмине смайващата оферта, на парите за която можеш да си вземеш 2 смартфона, не 8, а 12″ таблет. Защото винаги можеш да си вземеш стока, но кога ти се удава възможност да имаш такъв имидж :))) на “успешен” ба.., така де, човек.

Коментар