WhatsApp ще отвори груповите разговори за повече участници

Потребителите на WhatsApp ще получат разширени възможности за групови разговори
(снимка: CC0 Public Domain)

Екипът на месинджъра WhatsApp, собственост на Facebook, подготвя важно подобрение. Скоро ще бъдат свалени ограниченията за броя на участниците в групови разговори – както гласови, така и видео.

Според изтекла информация от тематичния уебсайт WABetainfo, разработчиците на WhatsApp вече са взели решение за промяната. В момента четирима души могат да участват в групово повикване, но скоро потребителите ще могат да добавят още участници.

Точният брой участници в груповите разговори все още не е известен. Вероятно ще бъде от шест до дванадесет. Функцията ще се появи в приложенията WhatsApp за Android и iOS устройства, но засега не я ясно кога ще бъде внедрена.

WhatsApp позволява безплатен обмен на съобщения и обаждания между потребителите на смартфони. Последните версии на приложението поддържат криптиране „от край до край”, така че само потребителите от двата края на връзката могат да ги прочетат или прослушат.

В средата на февуари т.г. блогът на WhatsApp съобщи, че броят на активните потребители на приложението в световен мащаб надвишава 2 милиарда души, което го прави номер едно сред месинджърите.

Коментар