Google подготвя „умна” банкова карта

Google Pay Card ще позволи покупки с физическа карта, от мобилно приложение и онлайн
(снимка: TechCrunch / предоставена от Google)

Google разработва собствена „умна” банкова карта, с която ще конкурира Apple, която пусна подобен продукт още през миналата година, съобщи TechCrunch, като публикува и официални изображения на картата.

Твърди се, че Google подготвя както виртуална, така и физическа дебитна карта. Проектът Google Pay Card се развива в сътрудничество различни банки-партньори, включително CITI и Stanford Federal Credit Union, разкрива TechCrunch.

Apple вече оперира услугата Apple Pay и банкови карти Apple Card, които се появиха на пазара през миналата година. Със своите карти Google ще предложи подобни възможности за потребителите на Android устройства – те ще могат да пазаруват с картата, от мобилно приложение и онлайн.

Google също има платежна услуга, Google Pay, но тя позволява единствено онлайн и „peer-to-peer” плащания, като се свързва с традиционна платежна карта. Google Pay Card обаче значително ще разшири възможностите на Google Pay.

Картата ще се свързва към приложението и Google акаунт, за да позволи на потребителите лесно да извършват различни операции – например, проследяване на покупки, проверка на баланси, блокиране на акаунти, захранване на сметки и парични преводи.

Коментари по темата: „Google подготвя „умна” банкова карта”

добавете коментар...

  1. Панчо

    Явно коментара с вица е на разстроен фен на Apple. Не може да приеме факта че “нахапаната ябълка” не е единствената компания на света.

  2. ха

    Не схванах връзката на вица с темата.

  3. Anonymous

    Вуте хванал златната рибка. Имал три желания:
    – Да умре на комшията кравата!
    P- Добре…
    – Да умре и на другия комшия кравата!
    P- Добре…
    – Да умре и мойта крава!
    P -Това пък защо –
    -Да няма откъде да си купят мляко!!!

Коментар