Чакат ръст в търсенето на електроника след пандемията

Електронната индустрия ще се съживи през втората половина на годината
(снимка: CC0 Public Domain)

Анализатори очакват бързо възстановяване на търсенето на електроника след края на пандемията от коронавирус, стана ясно на среща на експерти от индустрията, организирана от Търговско-промишлената палата на Южна Корея.

Търсенето на полупроводникови и дисплейни продукти през втората половина на 2020 година ще нараства експлозивно, прогнозират индустриалните експерти, цитирани от The Korea Herald.

„Ако разпространението на COVID-19 в САЩ и Европа се забави през второто тримесечие, няма да има отрицателни последици за полупроводниковата индустрия. През втората половина на годината търсенето на електроника рязко ще се увеличи, което ще допринесе за уверено възстановяване на чип-индустрията”, казва Сонг Мен Сеоб, анализатор от Hi Investment & Securities.

Производството на LCD панели, концентрирано в Китай, също ще започне да нараства през второто тримесечие, което ще помогне за облекчаване на недостига, наблюдаван в момента, коментират специалистите.

Освен това се предвижда ръст в търсенето на литиево-йонни батерии и домакински уреди, свързани със здравето и медицината.

Въпреки карантинните мерки на фона на COVID-19, пазарът на електромобили продължава да расте, което е от полза на корейските производители и им помага да увеличат разликата от китайските конкуренти.

Заедно с електрониката за хигиена и здраве, роботиката също ще набере скорост, прогнозира Ким Джи-Сан, ръководител на изследователската компания Kiwoom Securities.

Коментари по темата: „Чакат ръст в търсенето на електроника след пандемията”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Че в момента търсенето на електроника рядко е било толкова силно. Последният месец ръстът е с над 30%.

Коментар