Илевън Кепитъл вече се листва на Българската фондова борса

Листването на Илевън Кепитъл на БФБ е исторически момент за борсата
(снимка: Илевън Кепитъл)

Илевън Кепитъл АД дебютира на Българската фондова борса след успешно проведено първично публично предлагане (IPO), в резултат на което набра над 2,1 милиона лева.

Това е първото специализирано дружество за рискови инвестиции във високотехнологични компании, листвано на БФБ. Размерът на капитала на Илевън Кепитъл АД е 2 301 528 лева, разпределен в съответния брой акции, като всяка е с номинална стойност 1 лев.

Книжата на Илевън Кепитъл АД се търгуват на Основен пазар на БФБ, Сегмент Standard под борсов код 11C. Маркет-мейкър на емисията е инвестиционният посредник Карол.

„Листването на Илевън Кепитъл е исторически момент както поради факта, че това е първoто дружество на БФБ, специализирано в рисковите инвестиции, така и заради това, че се случва във време на пандемия. Убедени сме, че значима част от новата ни бизнес история ще се пише от стартъп екосистемата в България”, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Илевън Кепитъл представя един различен клас активи, който иначе е труднодостъпен, неликвиден и изисква специализирани познания, заяви Даниел Томов, изпълнителен директор на компанията.

„От една страна, предоставяме допълнителен капитал и време за портфолио компаниите да реализират своя потенциал, като същевременно целим да сближим стартъп екосистемата и публичните пазари”, допълни той.

Набраният капитал ще се използва от Илевън Кепитъл за допълнително финансиране на бързо растящи компании от портфолиото на дружеството.

Коментар