Виваком вдига скоростта на оптичния интернет до 500 Mbps

Оптичните интернет връзки осигуряват по-високи скорост и стабилност
(снимка: Виваком)

Виваком увеличава скоростта на оптичния си интернет до 500 Mbps за всички клиенти на услугата FiberNet, предлагана от компанията. Така дори потребителите на планове с по-ниска скорост ще могат да ползват по-бърза връзка с глобалната мрежа за работа и обучение от вкъщи, при наличие на техническа възможност.

Увеличаването на скоростта ще стане автоматично, без нужда потребителите да го заявяват или да предприемат някакви действия. То ще обхване всичките 27 града, в които компанията има оптична мрежа.

В допълнение, потребителите на домашен интернет Vivacom Net в още над 150 по-малки населени места с мрежа, изградена по архитектурата FTTc (Fiber to the Curb), също ще се възползват от по-висока интернет скорост, която ще достигне до 100 Mbps, при наличие на техническа възможност.

Максимално достижимата скорост, обявена от телекома, е за даунлоуд при оптична интернет свързаност на физическо ниво между абоната и мрежата, като е възможно да варира.

Важно условие за достигане на максимално възможната скорост е крайното клиентско оборудване да има гигабитов LAN порт и/или Wi-Fi PCI мрежова карта, поддържаща стандарт AC. Скоростите са достижими чрез кабел RJ-45 (категория 5E) и/или през Wi-Fi мрежа, работеща в честотната лента 5GHz.

Освен висока скорост, оптичната мрежа се отличава с по-голяма стабилност на интернет връзката и не зависи от метеорологичните условия, подчертаха от телекома.

Коментари по темата: „Виваком вдига скоростта на оптичния интернет до 500 Mbps”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Тия толкова интернета им е 500Mbps колкото аз съм космонавт.

  2. Голямо вариране

    като е възможно да варира

  3. Мондьо

    Много шум за нищо максималната скорост по правило никога не е реално достижима. На практика в най-добрия случай средна скорост е 1 / 3 от макс тоест не повече 166 мегабита скорост. ЩЕ Е СЪБИТИЕ ако СВАЛЯТ цените трайно с 50%.

Коментар