United Group сключи договор за придобиване на Булсатком

Придобиването на Булсатком се очаква да ускори растежа на United Group, част от която е Виваком (снимка: Виваком)

Очакваната сделка между United Group и Булсатком вече е факт. Телекомуникационната и медийна група, в състава на която е Виваком, обяви днес подписване на договор за придобиване на доставчика на сателитна телевизия.

Придобиването е част от дългосрочна стратегия на United Group за разширяване на пазарното ѝ присъствие в България, коментираха от телекома. Към момента United Group оперира в осем държави в региона, като сделката с Булсатком се очаква да ускори растежа на групата.

Булсатком, основан през 2000 година, доставя платена сателитна телевизия на българския пазар. Понастоящем компанията обслужва клиенти, включително домакинства и бизнес абонати, с услуги за сателитна телевизия, IPTV и интернет. Булсатком има също собствена национална оптична инфраструктура и дистрибуторска търговска мрежа.

„Придобиването на Булсатком е поредният важен етап от дейността на United Group в България, ключов пазар за нашата стратегия за растеж”, заяви Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group. Сделката ще бъде финализирана след получаване на всички приложими антитръстови одобрения.

„Знаем, че Булсатком премина през труден период и бе изправен пред много сериозни предизвикателства в настоящата икономическа среда. Но сме уверени, че тази сделка е чудесна възможност за компанията да се възстанови и да ускори по-нататъшното си развитие”, заяви Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Виваком. В резултат на сделката клиентите на Булсатком ще получат достъп до по-широк набор от услуги, вкл. широколентови, DTH и 5G.

United Group, която е базирана в Нидерландия и оперира в Югоизточна Европа, стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиване на Виваком. Бизнесът на групата у нас включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

Коментар