Виваком придоби доставчика на фиксирани услуги Телнет 

Виваком направи поредна стъпка от стратегията си за растеж на българския пазар
(снимка: Красена Ангелова / Виваком)

Телеком операторът Виваком финализира сделката за придобиване на 100% от капитала на Телнет, доставчик на фиксирани услуги в Северна България, съобщиха от компанията. 

Сделката, одобрена от Комисията за защита на конкуренцията, след провеждане на задълбочена проверка, е поредната стъпка в стратегията за растеж на Виваком и ще затвърди позициите на компанията на българския пазар, по думите на Николай Андреев, главен изпълнителен директор на телекома.

Телнет има добре развита инфраструктура и присъствие в над 110 населени места в регионите на Велико Търново, Габрово и Русе. Операторът предлага услуги за частни и бизнес клиенти, както и разработване на индивидуални решения.

„Тази крачка ще даде възможност на настоящите ни клиенти да получат достъп до изключително богато разнообразие от иновативни продукти и услуги и отлично клиентско изживяване за цялото семейство или бизнеса“, коментираха от мениджмънта на Телнет.

В последните години Виваком развива активно 5G мрежата си в страната и пусна редица иновативни услуги – интерактивна ТВ платформа EON, 5G неограничени мобилни планове, 10GIGA оптична мрежа, Free2Go – предплатен пакет с достъп до 5G мрежа и др.

Коментар