Acronis Cyber Protect – цялостна киберзащита с AI

Доставчиците на услуги могат да реагират проактивно на киберзаплахите с Acronis Cyber Protect
(графика: Acronis)

Ново решение за киберзащита Acronis Cyber Protect интегрира в една услуга инструменти за създаване на резервни копия, възстановяване при срив, защита от следващо поколение злонамерен софтуер, киберсигурност и управление на крайните устройства.

Основните предизвикателства пред доставчиците на управлявани услуги са сложността, сигурността и ниската производителност. Липсата на интеграция между комбинираните решения, които доставчиците използват за изграждане на услугите си, намалява сигурността, усложнява обучението на служителите, производителността и използваемостта – всичко това увеличава разходите за поддръжка и лицензиране.

Acronis Cyber Protect променя правилата, като предоставя на доставчиците на управлявани услуги едно решение за създаване на резервни копия, анти-малуер, сигурност и управление на възможностите на крайните устройства (оценка на уязвимостта, филтриране на URL адресите и управление на ъпдейтите).

Тези интегрирани характеристики създават нови възможности за доставчиците да предложат подобрена киберсигурност. С Acronis Cyber Protect те могат проактивно да избягват кибератаки, да намаляват времето на принудително прекъсване на работа, да осигуряват бързо възстановяване и да автоматизират конфигурацията на защита на клиента, за да се противопоставят на най-новите киберзаплахи.

Резултатът е подобрени възможности, по-добра рентабилност, по-лесно спазване на договорите за ниво на обслужване, по-висока производителност и по-малки разходи – всичко това на по-ниска цена.

Германският институт за сигурност AV-Test.org, известен с пускането на решения за защита от малуер чрез прецизни тестове, пусна предварителната версия на Acronis Cyber Protect през март 2020 г. на компютър, работещ под Windows 10 Professional. AV-Test тества както състоянието, така и скоростта на работа на Acronis Cyber Protect, сканирайки набор от 6 932 злонамерени файлове на Windows. Продуктът на Acronis демонстрира 100% откриваемост на заплахите. Също така, Acronis показа отличен резултат в лъжливо-положителния тест на лабораторията.

Acronis признава, че дори при тези резултати от теста и защита, базирана на изкуствен интелект, е невъзможно да се постигне 100% сигурност във всеки един момент. Ако заплахата се промъкне въпреки мерките за сигурност, Acronis Cyber Protect осигурява непрекъснатост на бизнеса, за да се гарантира, че доставчиците на управлявани услуги могат бързо и ефективно да възстановяват засегнатите данни, приложения и системи бързо и ефективно.

Acronis Cyber Protect включва цялостен набор от мерки за киберзащита в условията на пандемия от коронавирус, които подпомагат доставчиците на управлявани услуги и техните клиенти да посрещнат предизвикателствата на отдалечената работна среда:

  • Помощ с финансите – възможност за финансова пауза при таксуване за клиенти, които не са в състояние да плащат;
  • Защита на служителите – гласово активирано, безконтактно управление за отдалечените връзки с офис машините за крайни потребители; предупреждения за сигурност от операционните центрове за киберзащита на Acronis, свързани с COVID-19:
  • защита на отдалечени работни устройства и потребители – шаблони по подразбиране със сигурни планове за защита на отдалечени работни устройства; реални възможности за VPN; сигурна синхронизация на файловете и интеграция на споделянето; дистанционно изтриване на данни.

Acronis Cyber Protect разполага с един унифициран лицензионен модел, една конзола за управление, един потребителски интерфейс и високо ниво на интеграция между услугите – споделяне на данни и автоматизиране на действията за значително подобряване на политиката на защита за крайните точки и устройства.

Коментар