Насред кризата Huawei набира кадри у нас

Технологичният гигант Huawei разширява екипа си в България
(снимка: Huawei)

Huawei започна кампания по набиране на нови служители на територията на България, съобщиха от китайската фирма в разпространено днес официално изявление до медиите.

Възможности за кариерно развитие се предлагат в двете подразделения на компанията, базирани в страната – Huawei Consumer Business Group и Huawei Enterprise. Отворените позиции дават път на кандидати в сферата на бизнес и ИТ развитието.

Освен това компанията търси и търговски партньор, с който да отвори първия в България фирмен магазин Huawei Experience Store.

„Настъпи моментът за разширяване на екипа [в България]”, казват от Huawei, подчертавайки динамичните месеци февруари и март, в които компанията пусна няколко иновативни устройства, вкл. сгъваемия смартфон Mate Xs и флагмана P40 Pro.

„Важна част от корпоративната философия на бранда е оказването на подкрепа на местния пазар на труда и стремеж към иновационно развитие”, заявиха от Huawei. Връзката с жителите на всяка отделна държава, с тяхната специфична култура, се изтъква като основна част от философията на компанията.

През февруари 2020 г. Huawei изгради първата си демо зона в Техномаркет на Цариградско шосе в София. Сега компанията търси кандидати с натрупан опит в управлението на бизнес, за да създаде и развие първия в България самостоятелен Huawei Experience Store.

Huawei търси мениджър бизнес развитие, който да ръководи напредналия вече процес на интегриране на популярни и нови локални приложения в Huawei AppGallery, както и специалист в ежедневната комуникация с феновете в социалните канали.

Коментари по темата: „Насред кризата Huawei набира кадри у нас”

добавете коментар...

 1. ха

  Забелязвам, че феновете на HUAWEI все повече заприличват на тези на Apple. Заявяват колко прекрасни са смартфоните на HUAWEI, но не казват конкретна причината за това. Ето например Matt веднага обясни защо ги счита за лоши! Това дали ще процъфтяват или ще се провалят – ами на мен ми писна от гадачки.

 2. :o)

  Статията е за назначаване на служители, но тия надолу си лялят какви Смартфони знаели 🙂

  Относно служителите – много обичам такива парашутисти да обявяват какво назначават,
  но никога не обявяват как при първи трусове на финансите или някаква микро криза
  тези същите “назначените” са АУТ 😉
  Така че , давайте – растете кариерно с Дръпнат парашутист от Китай седнал отгоре Ви.

 3. Осман Коматевски

  Лично за мен, бавно умиращ производител. Няма кой да ги остави да си развяват байряка.

 4. Anonymous

  Пробвал съм почти всички модели телефони. HUAWEI са най добри.

 5. Петър З.

  Вече над 2 години използвам Mate 10 pro и съм много доволен от телефона. Смятам че дори и липсата на Google приложенията няма да може да спре Huawei в момента. Това бе грешка с ограниченията, просто ги направиха още по-силни.

 6. Митака

  На мен пък са ми любимия бранд
  И ми харесва начина им на мислене за
  Целия пазарен дял на смартфони..
  Но да не забравяме че те не започват с телефони а са доста напред в телекомуникационните централи и доста иновативни….
  Също са вложили доста в развитието на техните служители..

 7. Koceto

  На цени от около USD 1000, без GMS и Play Store, тия са пътници….

 8. Matt

  Huawei са минало за голям фен като мен какъвто бях преди. Над 1100 лв дадох за p20, а след 18 месеца почти няма софтуерна поддържка. Пачове почти не идват, още съм на emui 9.1. Вече съм с note10+, знам че го обновят само до Андроид 11, но месечни Пачове ще получава 3г, а след това на 3 месеца. А не като huawei, след 18 месеца софтуерни ъпдейти край.

 9. j

  Samsung

 10. Anonymous

  Интересно j от какъв смартфон e написал коментара, къде ли е произведен 🙂

 11. j

  “Huawei започна кампания по набиране на нови служители на територията на България” – хора, продали душата си на дявола!
  Нищо добро не очаквайте от престъпния комунистически режим и неговите лакеи!

Коментар