Слагат плакати за киберсигурност в метрото

Плакати със съвети за онлайн безопасност ще посрещнат пътуващите с метрото
(снимка: Метрополитен София)

В условията на пандемия от COVID-19, когато дигиталните комуникации са водещо средство за връзка, за дистанционна работа, онлайн пазаруване и обучение, е необходима засилена защита срещу злоупотребата с личната, служебна и финансова информация, заявиха от Държавна агенция „Електронно управление”.

ДАЕУ и Столична община ще разпространяват на публични места съвети и добри практики за онлайн безопасност. Инициативата е подкрепена и от Европейската полицейска служба (Eвропол), която наскоро също сподели насоки за отговорно онлайн поведение на гражданите и бизнеса в условията на глобалната пандемия от коронавирус.

Информационните материали напомнят за основните принципи на кибер защита, които трябва да се спазват при виртуалното общуване с акцент върху особеностите при дистанционна работа.

Кампанията обхваща основните метро спирки в София, на които ще бъдат разположени плакати в човешки ръст на различни теми, напр. защита на личната информация, популярни митове за кибер заплахите, основни принципи и правила за разумно ползване на Интернет и др.

Коментари по темата: „Слагат плакати за киберсигурност в метрото”

добавете коментар...

  1. кибер митове

    75% от българите смятат че интернет е пълна глупост защото няма какво да се открадне от интернет.

Коментар