WhatsApp ще работи с един акаунт на няколко устройства

Потребителите на WhatsApp ще могат да ползват по-лесно месинджъра на множество устройства
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярният месинджър WhatsApp скоро ще получи опция за показване на свързани устройства. Това ще даде възможност на потребителите да работят с приложението чрез един акаунт на множество устройства.

Facebook (собственикът на WhatsApp) разработва тази възможност от 2019 г. и с всяка бета актуализация на приложението добавя повече функционалност. В последната бета версия на WhatsApp за Android (2.20.143) е забелязан нов екран за „свързани устройства”.

На екранната снимка, споделена от WAbetainfo, може да се види, че новата функция ще позволи на потребителите да свързват неограничен брой устройства. Съобщението на екрана гласи: „Използвайте WhatsApp на други устройства. Изпращайте или получавайте съобщения от вашия браузър, компютър или Facebook портал”.

Под съобщението има зелен бутон „Свържи ново устройство”. Функцията е в процес на разработка и вероятно ще претърпи промени преди официалното й представяне.

По-рано в бета версия на WhatsApp за Android се появи прозорец „Вход за ново устройство”, който дава съвети за влизане в приложението от ново устройство при свързване чрез Wi-Fi. На споделения екран се казва:

„Използването на мобилни данни може да е бавно и да използва голямо количество от вашия план за данни”, което се дължи на прехвърляне на големи файлове. WhatsApp приканва потребителите да се свържат през Wi-Fi, защото най-вероятно биха прехвърлили файлове от основното устройство към допълнителното, които съдържат история на чат съобщения.

Поддръжката на няколко устройства в WhatsApp е една от най-чаканите функции. Тя ще позволи на потребителите да влизат в месинджъра от различни устройства, без да се налага да създават отделен акаунт.

Например, ако вече използвате WhatsApp на смартфона си, можете просто да въведете телефонния си номер и да влезете в приложението от таблет. Всеки път, когато потребител влезе от ново устройство, WhatsApp ще изпраща известие до всички свързани устройства. Ключовете за криптиране ще се променят след всяко ново влизане.

Стоян Букович

Стоян Букович

Коментари по темата: „WhatsApp ще работи с един акаунт на няколко устройства”

добавете коментар...

  1. Сергей Симеонов

    …и като се сетя само, че всички останали месинджъри поддържат тази опция от години…

Коментар