OnePlus единствен с ръст на пазара за смартфони в САЩ

Само OnePlus от водещите доставчици на смартфони в САЩ не търпи спад
(снимка: CC0 Public Domain)

Пандемията от коронавирус влоши рязко пазара на смартфони в САЩ. От всички водещи доставчици само китайският бранд OnePlus запази ръст на продажбите през първото тримесечие на годината, сочи анализ.

По данни на Counterpoint Technology Market Research,  продажбите на умни телефони на един от най-големите пазари в света, американския, са намалели с 21% в периода април-март 2020 г. Виновник за резкия спад очаквано е коронавирусът.

Най-големите телеком оператори и търговски вериги бяха принудени да затворят своите магазини, което доведе до драстичен спад в продажбите на смартфони. Нарушена е и работата на каналите за доставка на електроника.

Търсенето на устройства Samsung намалява с 23% на пазара в САЩ. Доставките на Apple се свиват с 13%, а на LG – с 25%. При Motorola спадът е с една трета, а при Google с 64%.

Единствено компанията OnePlus демонстрира ръст в продажбите на смартфони в условията на пандемия. Доставките на китайския бранд са нараснали с 2% през първото тримесечие.

Най-популярни смартфони в САЩ за разглеждания период са iPhone 11, iPhone 11 Pro Max и iPhone XR на Apple, следвани от Galaxy A10e и Galaxy A20 на Samsung, сочи анализът на Counterpoint Research.

Коментар