Медици се сдобиха с CAT S52 смартфони

Теленор дари 50 устройства CAT S52 на ВМА, Пирогов и спешната помощ в София
(снимка: Теленор)

Медици от Военномедицинска академия, „Пирогов” и спешната помощ София получиха от Теленор смартфони CAT S52, които са устойчиви на външни въздействия и могат да се почистват многократно със сапун, дезинфектанти, химикали, белина и алкохол, без това да повлияе на работата им.

Почистването на телефоните може да е толкова често, колкото миенето на ръцете. Медиците в лечебните заведения, работещи на предна линия в борбата с коронавируса, ще могат да останат свързани със света и интернет, без това да бъде допълнителен риск за здравето им.

CAT S52 разполага с 5,65-инчов екран с резолюция 1440×720 пиксела и високоустойчиво Gorilla Glass 6 стъкло. Моделът има метална рамка и подсилен гръб, които е устойчив на падания от 1,5 м върху бетон и покрива военни стандарти за издръжливост.

Основната камера на CAT S52 е с 12MP сензор, докато предната е 8MP. Устройството има осемядрен процесор Mediatek с 4GB RAM и 64GB вътрешна памет, както и възможност за добавяне на microSD карта с памет.

Почистването на CAT S52 може да е толкова често, колкото миенето на ръцете
(снимка: Теленор)

Батерията на смартфона има капацитет 3100 мАч и поддържа бързо зареждане. На гърба на CAT S52 е разположен сензор за пръстови отпечатъци. Устройството работи под управление на операционна система Android 9 Pie.

„Устройствата CAT S52 са изключително подходящи за работа в тежка и трудна среда и ще подпомогнат медицинските работници и всеки друг, който се нуждае от устойчив мобилен телефон”, каза главният изпълнителен директор на Теленор Джейсън Кинг.

Коментари по темата: „Медици се сдобиха с CAT S52 смартфони”

добавете коментар...

 1. Фофу

  Ех експерти брех. Не оставихте нищо не оплюто.

 2. Anonymous

  1129 лева само за устройство с медиатек,3100mh и посредствен 5,6 инча екран е по зле сделка от ябълка за 3600 лв.

 3. Mediatek

  Mediatek е ужас. Един път имах телефон с такъв процесор и не мисля да повтарям.

 4. Фофу

  Безплатно е само сиренцето, като си толкова отворен, проследи как е точно сделката и ни светни.
  На мен ми е все едно. Защото така или иначе модернизацията на медицината става с пари от държавата. Т.е. от данъкоплатеца. РИветИ, че искате модерна медицина, ето една малка стъпка в тази посока. Ако лекаря или сестрата бъде една степен по-безопасен за себе си, близките си и пациентите си благодарение на този телефон, нямам нищо против.

  Сега, да, има една клика която не може да приеме, че толкова пари, пък да не ги окрадеш и да ги раздаваш по предназначение и не може да си намери място по този повод. Но това е друга тема.

 5. Безплатно е само сиренцето

  1129 лв. в теленор

  А дали ВМА(данъкоплатжите) ще плащат 51,99лв или 62лв. месечна такса ?

 6. Фофу

  Anonymous 11/05/2020 14:30, а ти имаш ли нещо “за хъляне” и ти да подариш ??

 7. Anonymous

  Има за хъляне(медиатек/3100мh) та ги подарили.

Коментар