Campus X започва партньорство с BICA Services

Капацитетът на Campus X превишава 1500 работни места, разположени в 4 сгради
(снимка: Campus X)

Частният хъб за технологични компании и споделено работно пространство Campus X, базиран в София, обяви сътрудничество с консултантската HR компания за изграждане и предоставяне на ИТ екипи BICA Services.

Партньорството се фокусира върху управлението на вътрешни HR процеси и намирането на старши специалисти за технологичните компании. То допълва утвърденото сътрудничество между Кампуса и образователната организация Телерик Академия, което осигурява младши талант и програми за надграждане на квалификацията на служителите.

ИТ секторът е силно диверсифициран, позволява дистанционен модел на работа и е в основата на растящия брой дигитализиращи се бизнеси. В глобален мащаб анализаторите прогнозират, че ИТ и в частност софтуерната индустрия ще е сред най-бързо възстановилите се от негативния ефект на пандемията COVID-19.

Същевременно в България ИКТ секторът е най-слабо икономически засегнат, според последни данни на Националния статистически институт. Редица технологични компании продължават да търсят добре подготвени специалисти и разрастват екипите си.

„Хората са основният двигател за успех на ИТ компаниите. Това важи с още по-голяма сила в турбулентните ситуации, когато екипът и акумулираният в него опит определят бъдещето на бизнеса. Съвместно с BICA Services и Телерик Академия покриваме целия спектър от нужди за специалисти”, коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Campus X.

Партньорството с BICA Services цели да помогне на обитателите на Кампуса да достигат до правилния за тях старши талант и да управляват по-ефективно HR процесите си. BICA има над 10 години опит в областта на HR консултирането и мрежа от над 120 международни клиенти.

Портфолиото на компанията включва широк спектър от услуги, сред които: подбор на персонал, изграждане на продуктово-насочени екипи, осигуряване на временна заетост и контрактори, управление на процеси, свързани с администрирането и месечните възнаграждения на служителите, изследване на нивата на заплащане и придобивки, релокация и осигуряване на приемственост в екипите.

„Вярваме, че успехът на отделни продуктови компании е пряко следствие от тясното взаимодействие на цялата ИТ екосистема в България на база доверие и взаимна подкрепа… Гледаме на това партньорство като поредната крачка за разрастването на ИТ сектора в страната ни”, сподели Кирил Кайков, партньор в BICA Services.

За намирането на младши технологичен талант и надграждането на уменията на служителите си компаниите могат да разчитат на Телерик Академия. На годишна база Академията обучава 10-15% от необходимите на софтуерната индустрия специалисти с програмите си за ИТ кариерен старт Telerik Academy Alpha.

Заедно с това Телерик Академия подпомага кариерното развитие на служителите с опит посредством надграждащи програми в сферата на технологиите и в области като дигитален маркетинг, UX/UI дизайн и други.

Campus X бе създаден през 2018 г. от основателите на Telerik – Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Светозар Георгиев – с идеята да предостави цялостна интегрирана екосистема, която подпомага развитието на стартъп и ИТ средата у нас.

Ключови партньори на Кампуса са инвестиционните фондове LAUNCHub Ventures и Eleven, както и една от големите четири одиторски компании в света – PricewaterhouseCoopers. Капацитетът му достига над 1500 работни места, разположени в 4 сгради с обща площ 18 хил. кв.м.

Коментар