90-годишна японка е най-възрастният YouTube геймър

Хамако Мори влезе в Книгата с рекорди на Гинес като най-възрастният геймър в YouTube
(снимка: Masakazu Senda / Guinness World Records)

Хамако Мори, известна в мрежата под псевдонима Gaming Grandma, е призната за най-възрастния геймър с канал в YouTube, управляван от самата нея. Японката е родена на 18 февруари 1930 г. и сега е на 90 години.

Каналът на Мори в YouTube има над 150 000 абонати. Тя започва да играе видео игри преди 39 години, като интересът й провокиран от децата, става ясно от публикация в уебсайта на Книгата с рекорди на Гинес.

„Изглеждаше много забавно и реших, че е несправедливо, ако играят само деца. Мислех, че животът ще бъде по-забавен, ако знам как да играя. Ето защо започнах да играя”, споделя Хамако Мори.

Първата игрална конзола на Мори е Cassette Vision. Жената пази по-голямата част от конзолите и игрите, които е купувала през годините. Сега тя предпочита екшън игри и конзолата PlayStation 4.

Хамако буквално е обсебена от новите геймърски проекти, които са много ефектни, предлагат страхотни истории и реалистична актьорска игра. Любимата игра на „бабата на гейминга” е Grand Theft Auto V, която тя сравнява с качествен филм.

Хамако Мори е сигурна, че страстта към игрите е променила живота й към по-добро. Тя се чувства много по-млада, отколкото всъщност са годините й.

Коментари по темата: „90-годишна японка е най-възрастният YouTube геймър”

добавете коментар...

  1. ха

    Оправете си правописната грешка в заглавито! Трябва да е “променила живота на Хамако Мори към по-долАро”, т. е. станала е по-богата.

  2. Илия

    Играя само Шахмат в Интернет,мисля,че по добра игра няма,която да развива логическото мислене и стартегията.
    Шаха остава неразбран от по-младите хора,но това е класиката в игрите
    “https://lichess.org/”

Коментар