HP се съюзи с водещ играч при смартфоните

HP подписа споразумение с Research In Motion, разработчик на популярните смартфони BlackBerry. Двете компании ще предложат продукти и услуги за бизнес ориентирания смартфон, става ясно от официалното съобщение.
HP вече обяви сървърни пакети и услуги за хендсета. Новите модели за комуникация и колаборация разкриват възможност за RIM и HP да предложат мобилни решения, базирани на услуги, които ще осигурят добавена стойност за потребителите, коментираха от корпорацията.
Сървърите на HP ще включват софтуер BlackBerry Enterprise Server, както и опция за HP Operations Manager. Компанията ще предложи също нова CloudPrint услуга за BlackBerry, която ще позволи на потребителите да разпечатват имейли директно от смартфона.
HP планира да включи в партньорството с RIM и своята $13.9-милиардна покупка EDS. Компанията за аутсорсинг ще предлага управляеми услуги за корпоративни BlackBerry мрежи.
Новите решения на HP и RIM ще бъдат показани по-късно тази седмица на форум за безжични корпоративни технологии в Орландо, Флорида.

Коментар