Няма я най-скъпата правителствена страница

Линк към най-скъпата неработеща страница в българския правителствен интернет може да се намери на официалния сайт на ГРАО – http://www.grao.bg/elections/foreign.asp.

Линкът към “Пълният списък на дипломатическите мисии на Р България в чужбина и техните адреси” води към несъществуваща страница. Тази връзка би трябвало да информира българите в чужбина къде могат да гласуват, съобщи Атанас Чобанов, кандидат за член на европейския парламент от гражданската квота на Синята коалиция.

Такава информация имаше на сайта www.bulgaria.bg, който беше създаден на предишните парламентарни избори за улеснение на българите в чужбина и съдържаше единствено адресна информация за дипломатическите ни мисии в чужбина.

Според изявление за медиите на тогавашния външен министър Соломон Паси, www.bulgaria.bg струвал 300 000 лв., припомни Чобанов. Впоследствие сайтът изчезна, а домейнът bulgaria.bg в момента пренасочва към страницата на МвНР.

“Очевидно изчезването на bulgaria.bg е затруднило и специалистите на ГРАО, които не са актуализирали страницата, от която българите в чужбина трябва да научат къде ще могат да гласуват”, коментира Чобанов, който живее във Франция и работи като научен сътрудник по лингвистика в CNRS.

Коментар