Джеф Безос се очертава като първият трилионер

Изглежда няма какво да спре Джеф Безос по пътя към първия трилион долара
(снимка: Jeff Bezos/Twitter)

Джеф Безос, основателят на гиганта в онлайн търговията Amazon, има най-големи шансове да стане първият в света трилионер, сочи анализ на Comparisun. Това ще се случи най-вероятно през 2026 година.

И в момента Безос е най-богатият човек на планетата, а състоянието му се оценява на около 144 милиарда долара, според Forbes. Като се има предвид, че през последните пет години капиталът на Джеф Безос се увеличава с приблизително 34% годишно, той може да спечели първия си трилион долара след шест години – през 2026 г., когато навърши 62 години.

Според анализаторите, дори коронавирусната пандемия няма да попречи на Безос да постигне тази цел. Разводът с писателката Макензи Безос, който струваше на американския предприемач 39 милиарда долара, не му създаде особени проблеми.

Вторият трилионер в света може да стане основателят на холдинга Evergrande – Ху Джиайн. Той ще достигне заветното богатство през 2027 г., когато ще навърши 68 години.

Основателят на Aliexpress и Taobao, Джак Ма, е най-вероятният трети трилионер в света. На него ще му трябва повече време, за да натрупа рекордната сума – до към 2030 г., когато ще е на 65 години.

Любопитно е седмото място в класацията на потенциалните трилионери. Там засега е основателят на Facebook Марк Зукърбърг, който ще спечели първия си трилион долара през 2036 г., на 51 години. Зукърбъг се очертава като най-младият трилионер на планетата.

Прогнозите на анализаторите се основават на данни за ръста на финансовото състояние на 25-те лидери от списъка на Forbes. Бившият изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър и основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин също могат да станат трилионери.

Коментари по темата: „Джеф Безос се очертава като първият трилионер”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Ами плямпай си тогава.

  2. ха

    Фофу, ама те руснаците ми казаха, че вече ще получавам долари от теб самия, за да не плямпам глупости. Още не си ми пратил и един транш по сметката ми и затова аз се ядосах и плямпам ли плямпам…

  3. Тошко

    а по Бай Тошово време нямаше трилионери

  4. Фофу

    Ха – измляска ли си глупостите – браво. Хайде бягай сега за рублите.

  5. ха

    Поп Евстатий пресилено казано от твоя страна. Някъде ги горят, че даже и тук се случва… А понякога много рядко може в мавзолей да се окажеш за дълго време…

  6. ха

    Ех Фофу, слаба ти е математиката явно. Нулата по колкото и да я умножаваш все нула си остава. Тук явно говорим за уродливи бъгове в системата от които някой се възползва… Никъде в днешно време не се правят пари с акъл. Правят се по формулата пари при пари отиват. Хората с акъл гледат да създадат нещо, което да продадат за няколко милиона и да живеят добре. Те трилиони не гонят, нито на теория могат да ги догонят…

  7. Поп Евстатий

    Накрая нали знаете какво следва? На всички без изключение колко пари имат завършват на два метра под земята.

  8. Фофу

    Сбъркана системата на капитализма. За това, че някой може да започне от нулата и да стигна до трилиони. Мозъците ви са сбъркани, рубладжии жалки.

  9. Anonymous

    Тва капитализма е сбъркана система

  10. huia

    Голям праз! Къде ще ги носи тия трилиони?

Коментар