Църквата очарована от Twitter

Църквите в САЩ масово се възползват от социалната мрежа Twitter. Тя става част от новия стил на услугите за богослужение.
Множество църкви са последвали примера на вашингтонската Mars Hill Church, която възприе Twitter преди два месеца, съобщава Тайм. Микроблогорската услуга очарова енориашите от Джаксън, през Мичиган, до Нова Каролина.
"Надявам се, че много от вас туитват тази сутрин своите преживявания с Бог", пише в блога си пастор Тод Хаан от Next Level Church в Шарлот, Южна Каролина.
Членовете на църквите следват "туитите" на своите пастори и братя по вяра. В много църкви съобщенията се появяват на видео екрани, поставени пред олтара.
Повечето пастори са убедени, че "туитването" улеснява дискусиите с членовете на църквата, макар и някои от по-старите вярващи да имат възражения към новата практика.

по темата: „Църквата очарована от Twitter”

добавете коментар...

  1. Помориец

    Първо, щат Нова Каролина няма – има Северна и Южна Каролина. И второ – Шарлът е в Северна, а не в Южна Каролина. Оттам се връщам сега, проверете си картите . И трето – американците и без това са леко откачени на тема нови технологии, но да влизат и в църквата – това не го разбирам, честно.

Коментар