Хакер показва акаунта на Обама в Twitter

Френски хакер е успял да проникне във вътрешната система на Twitter и да получи достъп до милиони акаунти, вкл. и на президента Барак Обама.
По името "Hacker Croll", спецът е публикувал серия от скрийншоти, които показват настройки на вътрешни сайтове и частни данни от потребителски акаунти, съобщи Sunday Herald Sun. Един от екраните показва акаунта на Обама, вкл. IP адреса на последния потребител, който го е ползвал.
Съоснователят на Twitter Биз Стоун е потвърдил неоторизирания достъп до вътрешните сайтове на микроблогърската услуга. Според него обаче само 10 индивидуални акаунта са били видяни от хакера.
Стоун уверява, че не е променяна или премахвана информация от въпросните акаунти. Персоналът на Twitter е установил контакт със засегнатите потребители и е провел одит на сигурността на вътрешните системи.
Хакерът е извършил пробива с помощта на парола за достъп на един от служителите от Twitter, до която се е добрал чрез взлом на неговия имейл акаунт в Yahoo.
Twitter е най-бързо растящата социална мрежа в САЩ. Поглед към нея са отправили редица големи компании, като в момента за купувач се спряга Apple.
Популярността на микроблогърската услуга е толкова голяма, че дори и църквите се насочват към нея, за да предложат нов стил на богослужение за своите енориаши.

по темата: „Хакер показва акаунта на Обама в Twitter”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    По-интересно ми е какво прави админстраторска парола в поща, и то вахуу.

Коментар