Мусала Софт участва активно в международното ИТ изложение Системс 2006

Мусала Софт ще участва на изложението Системс 2006, като част от общ национален щанд, организиран от Българската Асоциация на Софтуерните Компании (БАСКОМ). Очакванията на Мусала Софт са за засилен интерес, предизвикан от предстоящото присъединяване на страната ни към ЕС. На най-голямото технологично изложение в света, CeBIT в Хановер през пролетта, нарасналото търсене към софтуерни услуги, предлагани от български фирми, бе осезаемо.
Системс e водещо търговско “business-to-business” изложение за информационни технологии, медия и комуникации. Панаирът традиционно се провежда в Мюнхен – най-големия ИТ и медиен център в Европа. На изложението тази година своите продукти и услуги ще представят над 1200 водещи световни фирми от ИКТ бранша.
Освен традиционно организираните колективни събития и индивидуални срещи с настоящи и потенциални партньори, тази година за пръв път ще се проведе Mobile Summit форум. В него водещи фигури от ИТ сектора ще говорят за стратегиите в областта на шеметно развиващата се индустрия на мобилните комуникации. На форума Делян Лилов, Изпълнителен директор на Мусала Софт, ще представи опита на фирмата в разработката на мобилно решение за Министерство на земеделието на Швейцария и Swisscom, най-големият местен мобилен оператор.
По време на Системс 2006 ще се състои и среща с български студенти в Мюнхен, където акцента ще падне върху възможностите за реализацията им в България.
И тази година ще има специално организиран български ден "Software and SoftWine". “Българският ден по време на такива събития е мястото и времето, където страната ни разпространява своето послание към света чрез посетители, журналисти, клиенти и партньори. Тазгодишното мото на българското представяне на Системс е “Talent, Innovations, Quality” (Талант, Иновации, Качество), като то отразява позиционирането на водещите български компании и стремежа на цялата ни софтуерна индустрия.” – коментира Елена Маринова, президент на Мусала Софт и вицепрезидент на БАСКОМ.
Българското участие на изложението е реализирано с помощта на Германското дружество за сътрудничество (GTZ), Американската агенция за международно развитие (USAID) и SIPPO (Swiss Import Promotion Programme).

Коментар