Chrome се превръща и в безплатен PDF редактор

Chrome скоро ще предложи възможности за редактиране на PDF документи
(снимка: Google Blog)

Просто, но много полезно нововъведение подготвя Google за браузъра Chrome. Най-популярното приложение за сърфиране в уеб ще се превърне и в безплатен редактор на PDF документи, става ясно от публикация в блога на Chromium.

Разработчиците на Google предлагат опростено решение на проблем, за който имаше много отзиви от потребителите на браузъра. Става въпрос за ситуации, в които потребителите попълват полета в PDF файл, отворен с Chrome, а след това го съхраняват на своя компютър и откриват, че промените липсват.

В отговор, Google добавя в интерфейса за преглеждане на PDF допълнителна опция за зареждане на редактирана версия на документа. По такъв начин потребителите могат да заредят както оригиналния документ, така и редактираната версия.

Очаква се новата функционалност да се появи в най-скоро време в тестовите версии Canary на браузъра Chrome. След това обаче ще са необходими два или повече месеца за пускане на стабилна версия на Chrome с PDF редактор.

Коментари по темата: „Chrome се превръща и в безплатен PDF редактор”

добавете коментар...

  1. ха

    Утре вече очаквам вградена в браузъра възможност за поръчка на кебапчета, без да отваряш никакъв сайт. Както се спомена Google вече всякакви маймунджилъци се опитвам, за да задържат вниманието към новите версии на браузъра си.

  2. :o)

    Айде като стане факт да го обявите а не – ама може би, 2 месеца, али-бали…

  3. Xaxa

    Хайде малко по-сериозно,а!?

  4. ха

    За какво ти е да редактираш pdf документи, а още повече за какво да ги ползваш такива? Можеш всичко да си правиш и редактираш директно в html и получаваш многократно по-добра гъвкавост.

Коментар