Edge на база Chromium идва с автоматична актуализация

Edge е „нейтив” браузър за Windows 10 и работи по-добре на слаби компютри
(снимка: Microsoft / Twitter)

Microsoft започна да разпространява обновена версия на своя браузър Edge за Windows 10 чрез функцията за актуализация (Windows Update), вградена в операционната система. Ъпдейтът е достъпен за Windows 10 версии 1803, 1809, 1903 и 1909.

Първата версия Edge, базиран на Chromium, излезе през януари т.г. и досега можеше да се сваля ръчно от уеб сайта на браузъра. Когато се появи с Windows 10, Edge използваше EdgeHTML и JavaScript Chakra, докато новият браузър разчита на Blink и V8, както Chrome на Google.

Очаквано, Microsoft Edge работи подобно на Chrome, има същите функции и производителност, но се различава от браузъра на Google по потребителския интерфейс.

Тъй като Microsoft Edge е „нейтив” браузър за Windows 10, той работи по-добре на слаби компютри и таблети и освен това увеличава времето за автономна работа на мобилни устройства.

Microsoft твърди, че ако сте потребител на Chrome, можете да преминете към Edge без да изпитате дискомфорт. Ще видите единствено друга тема в браузъра. Нетърпеливите да опитат новия Edge могат да си го свалят ръчно вместо да чакат автоматичната инсталация.

Коментар