EPYC процесори подсилват сървърите на AWS

EPYC чипове на честоти до 3,3GHz задвижват мощни сървъри на Amazon
(снимка: AMD)

Клауд доставчикът Amazon Web Services (AWS) пуска сървърни решения с 2-ро поколение процесори AMD EPYC, за да осигури по-висока производителност за приложенията на своите клиенти.

Снабдени с EPYC чипове, работещи на честоти до 3,3Ghz , сървърните решения Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) C5a са шестото семейство системи от този клас на AWS с процесора на AMD. Те осигуряват висока производителност за широка гама задачи като пакетна обработка, разпределен анализ, преобразуване на данни и интернет приложения.

Достъпни в 8 конфигурации с до 96 виртуални CPU, системите Amazon EC2 C5a се възползват от високия брой ядра на EPYC процесорите, за да предложат най-ниската цена на x86 виртуален CPU в Amazon EC2 портфолиото. Това дава на клиентите на AWS допълнителен избор за оптимална производителност и цена в различни задачи с интензивни пресмятания, вкл. разработката на видеоигри и хостинг.

AMD и AWS предлагат високопроизводителни и ценово-ефективни решения от началото на 2018 г. с пет семейства Amazon EC2 системи (M5a, M5ad, R5a, R5ad и T3a), работещи в над 15 глобални AWS региони.

Новите Amazon EC2 C5a сървъри са достъпни в регионите AWS САЩ Изток, AWS САЩ Запад, AWS Европа и AWS Тихоокеанска Азия. Варианти като Amazon EC2 C5ad, които са снабдени с локален NVMe сторидж, и „bare metal” моделите Amazon EC2 C5an.metal и Amazon EC2 C5adn.metal се очакват скоро.

Коментар