Ericsson става 5G доставчик на Топ 3 китайски телекоми

Шведската Ericsson си спечели за клиенти на 5G оборудване основните телекоми в Китай
(снимка: Ericsson)

Шведският производител Ericsson е сключил договори за доставка на оборудване за 5G мрежи с трите основни китайски оператора – China Mobile, China Telecom и China Unicom, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление от компанията.

По-голяма част от поръчките на телекомите обаче остават за китайските производители Huawei и ZTE. Въпреки че точните суми не са обявени, става въпрос за многомилиардни договори.

Междувременно Ericsson предупреди акционерите си, че увеличението на дела на стратегическите договори ще се отрази неблагоприятно на печалбите през второто тримесечие. Това се дължи на високите разходи в началния етап на производство на новите продукти. Въпреки това, за времетраенето на договорите, тази дейност от бизнеса на компанията трябва да покаже добра рентабилност.

В допълнение, шведският производител на телекомуникационно оборудване отписа складови запаси на китайския пазар за $110 млн. Прогнозата за финансовите показатели за годината обаче остава непроменена.

Ericsson се счита за компанията, която ще спечели най-много от американските санкции срещу Huawei. По върховете на САЩ се чуват дори гласове за изкупуване на мажоритарни дялове от Ercicsson и финландската Nokia, която също е голям доставчик на телекомуникационно оборудване.

Коментари по темата: „Ericsson става 5G доставчик на Топ 3 китайски телекоми”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Aмер компания(nasdaq) ериксон ще фалира поради много скъпи първоначални вложения за 5G, а цената на услугата от мобилният оператор трябва да пада поради кон°куренция .

    Цpy да спасява ериксон с трилион$; малка цена за власта над 5G трафика.

Коментар