Американец съди Apple за 1 трилион долара

Apple си навлече гнева на свой клиент, заради измама от служител във фирмен магазин
(снимка: CC0 Public Domain)

Американецът Райвън Терел Паркър от Мисури заведе дело срещу Apple за 1 трилион долара, позовавайки се Петата поправка от Конституцията, в частност – относно гражданската собственост.

Съгласно формуляра, представен на 1 юни в окръжния съд на Източен Мисури, ищецът заявява пред съда, че на 29 октомври 2018 г. е отишъл в Apple Store в Сейнт Луис с неизправно мобилно  устройство. Служителят на Apple поправя устройството, но го запазва за себе си, като е измамил ищеца, „знаейки, че това е първият телефон с нова функция”.

По-нататък в документа Паркър пише, че щетите, които търси, са в размер на трилион долара. „Поради хоспитализации, пътувания, дистрес, унижение, смущение, клевета, не мисля, че ищецът може да бъде компенсиран за това, че е обявен за луд”.

В цифровата библиотека Scribid е публикувана пълната жалба, подадена в съда от Рейвън Паркър. От нея не става съвсем ясно за каква нова функция в устройството става въпрос и как всъщност е измамен Паркър.

Коментари по темата: „Американец съди Apple за 1 трилион долара”

добавете коментар...

  1. Vlad Tepes

    Да подаде иск до католикос Карекин II Нерсисян, върховен патриарх на всички арменци по установения ред – Мисури е в Източна епархия, централата на Apple в Западна и случаят е от компетенцията на Негово Светейшество.

Коментар