AMD влиза в AI платформите на конкурента Nvidia

Nvidia DGX A100 позволява на корпоративните потребители да ускорят AI задачите
(снимка: Nvidia)

Системата за изкуствен интелект Nvidia DGX A100 е поредната НРС платформа, която използва EPYC процесори на AMD. С производителност 5 петафлопа, гъвкавата архитектура на Nvidia DGX A100 позволява на корпоративните потребители да ускорят разнообразните AI задачи като анализ на данни, самообучение и заключения.

Nvidia DGX A100 използва високата производителност, 128-те ядра и поддръжката на DDR4-3200MHz и PCIe 4 от два AMD EPYC 7742 процесора на скорости до 3,4 GHz . EPYC от второ поколение са първите и единствени в света сървърни процесори с x86 архитектура, които поддържат PCIe 4, като така осигуряват вход-изход с висока пропускателна способност, което е от особено значение при високопроизводителните изчислителни среди и връзки между процесорите и другите компоненти като GPU.

„Само 2-рото поколение AMD EPYC процесори могат да осигурят до 64 ядра и 128 писти PCIe 4 свързаност в един единствен x86 сървърен чип. Мощността на системата Nvidia DGX A100 позволява I/O пропускателната способност да бъде ефективно удвоена”, каза Рагу Намбиар, корпоративен вицепрезидент на AMD, отговарящ за екосистемите на информационните центрове и инженерните приложения.

„Nvidia DGX A100 предлага огромен скок на производителността и възможностите”, каза Чарли Бойл, вицепрезидент и управител на DGX системи в Nvidia. „Второто поколение AMD EPYC процесори, използвани в DGX A100, осигуряват висока производителност и поддръжка на PCIe Gen4. Nvidia вкара тези възможности в действие, за да създаде най-мощната AI система в света, поддържайки при това съвместимост с GPU-оптимизирания софтуер, използван в цялото семейство DGX машини”.

С 2-рото поколение EPYC процесори организациите могат да вдигнат максимално производителността и ценовата ефективност в хетерогенните изчислителни решения, виртуализираните и хиперконвергирани инфраструктурни приложения, като осигуряват на използващите ги екипи гъвкавост и способност да бъдат на предния фронт на иновациите, допълниха от AMD.

Коментари по темата: „AMD влиза в AI платформите на конкурента Nvidia”

добавете коментар...

  1. Иван

    Моя коментар за трифазния котлон е по-малко спам, от колкото Яна и Лора станаха милионерки!

Коментар