WD SN640 – сървърен NVMe SSD за центрове за данни

Ultrastar DC SN640 е оптимизирана за екстремна производителност
(снимка: Western Digital)

Новият модел сървърен NVMe SSD на Western Digital носи обозначението Ultrastar DC SN640 и е произведен по 96-слойна 3D TLC технология. Той е със широко предназначение – за системи с микс от различни типове работни натоварвания или приложения, при които интензивно се четат данни.

Ultrastar SSD е решението на Western Digital за нарастващите нужди на центровете за данни, в които специфичния трафик расте. Същевременно заради предлагания голям капацитет, Ultrastar DC SN640 може да послужи за основа при изграждане на надеждни гъвкави масиви за данни с обем от порядъка на зетабайти.

Със собствен дизайн на SSD контролера, самостоятелно разработен фърмуер и вертикална интеграция, новият модел на Western Digital може да се използва във всеки сегмент от инфраструктурата – от периферията, през ядрото, до облака.

Фамилията Ultrastar DC SN640 е оптимизирана за екстремна производителност със смесени приложения като SQL Server, MySQL, виртуални десктопи и други критични за бизнеса задачи в хиперконвергирани инфраструктури като VMware vSAN и Microsoft Azure. Носителят постига 2 пъти по-висока производителност при последователните записи, в сравнение със своя предшественик.

Новата фамилия идва в три форм-фактора с цел поддръжката на разнообразни системи архитектури, както и в различни капацитети:

  • EDSFF E1.L с обем до 30,72TB, проектиран да осигури светкавични скорости от 720K IOPS при случайно четене. Този революционен форм-фактор е идеален за проектиране на най-добрите ракове с обем в петабайти за центровете за данни с висока плътност.
  • U.2 7мм с обем до 7,68TB – популярен форм-фактор в сървърите за данни, виртуализираните среди и контейнерите за приложения, където се използват енергийноефективни блейд системи с висока плътност.
  • M.2 22×110 с обем до 3,84TB за ограничени пространства и OCP-съвместим хардуер.

Ultrastar DC SN640 е изграден на базата на доказана архитектура, за която облачни, корпоративни, ОЕМ и други партньори могат да получат сертифициране на широк набор от  операционни системи и хардуер и да съкратят времето за достигане на продуктите до пазара.

Фамилията Ultrastar DC SN640 предлага гъвкавост, благодарение на подлежащата на настройка резервираност на капацитета и множеството опции за сигурност. Освен с ниска обща цена на притежание, новите носители се отличават и с поддръжката на NVMe multi-namespace.

„Клиентите се насочват бързо към различни NVMe решения за съхранение на данни с цел подобряване на тяхната производителност, ефективност и плътност, както и общата цена на притежание. Вече няма продукти, които са подходящи за всякакви ситуации. Ultrastar SN640 NVMe SSD са създадени с отчитане на реалните работни натоварвания и тенденциите в центровете за данни и разчитат на доказаната и надеждна 96L NAND технология”, каза Николай Вачев, управител на „АДСИС” ЕООД – партньор на Western Digital, който имплементира продуктите на компанията в своите сървърни продукти.

По неговите думи, Ultrastar SN640 NVMe SSD устройствата са подходящи както за сегашните приложения, така и за бъдещите такива.

NVMe има все по-голямо влияние върху предприятията и начина, по който те могат да работят със своите данни, особено що се отнася до анализа им в реално време, M2M и IoT, както и за навлизащите технологии като софтуерно дефинираните инфраструктури.

Точно с тази идея е създаден Ultrastar DC SN640 – за изграждане на инфраструктура от следващо поколение за конкретната цел, а не с компоненти с общо предназначение, при които скалируемостта и производителността често не могат да бъдат предвидени точно, а цената обикновено е излишно завишена заради невъзможността за независимо скалиране на изчислителна мощ, сторидж и мрежови интерфейси.

Коментар